ARKISTOON

Classicin naiset haastavat salibandyn liigajoukkueet käyttämään suojalaseja

Classicin naisten liigajoukkue haluaa turvata silmänsä, ja koko joukkue pelaa 23.11. kotiottelun Classic–Happee käyttäen suojalaseja.

Hallitseva salibandyn suomenmestarijoukkue haastaa myös seuran miesten liigajoukkueen sekä kaikki muutkin liigajoukkueet käyttämään suojalaseja niin harjoituksissa kuin otteluissa.

"Todella hieno pelaajistosta lähtenyt idea! Olen erittäin tyytyväinen, että pelaajat ovat ymmärtäneet, että näin pienellä asialla saatetaan ehkäistä pitkätkin loukkaantumisjaksot, puhumattakaan muuten silmien terveydestä. Jos pelaajat voisivat jollain näin helpolla asialla välttää esim. polvivamman, niin varmasti sen tekisivät. Miksi on niin vaikea suojata silmänsä?" kommentoi joukkueen valmentaja Irina Peltola.

Merkittävä osa silmätapaturmista sattuu liikunnan ja urheilun parissa. Salibandyssä ja sählyssä sattuu paljon myös vakavia silmävammoja. Urheilussa sattuneet silmävammat voivat aiheuttaa pitkäaikaisen tai jopa elinikäisen haitan ja vaikuttaa urheilu-uran ohella mm. ammatinvalintaan. Suurin osa näistä vammoista olisi ehkäistävissä asianmukaisilla suojalaseilla tai -varusteilla.

Lue lisää
silmävammat Terve Urheilija -sivuilla


Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018