ARKISTOON

Käsikirja naisten ja tyttöjen valmennuksesta

Kattava käsikirja naisten ja tyttöjen urheiluvalmennuksesta ilmestyi syksyllä. Kirjan kirjoittajina on yli 50 urheiluvalmennuksen asiantuntijaa, joiden joukosta löytyy myös Tampereen Urheilulääkäriaseman, UKK-instituutin ja Varalan urheiluopiston asiantuntijoita ja Terve Urheilija -osaajia. Yksi kirjan toimittajista on Hannele Hiilloskorpi.

Tyttöjen ja poikien liikunnallinen kehitys kulkee rintarinnan murrosikään asti. Murrosiän alkaessa tilanne muuttuu, mutta suomenkielistä valmennuskirjallisuutta näistä sukupuolten välisistä eroista on varsin vähän tarjolla. Suomalaisen valmennusopin teokset pohjautuvat vahvasti poikien ja miesten harjoittelun ohjelmointiin. Näilläkin opeilla on moni tyttö kehittynyt lajissaan pitkälle. Sukupuolten väliset biologiset erot olisi kuitenkin syytä ottaa tarkemmin huomioon harjoittelussa.

Naisten ja tyttöjen urheiluvalmennus on erittäin kattava käsikirja kaikille tyttöjen ja naisten urheilussa ja liikuntaharrastuksissa mukana oleville. Kirjassa on mukana sekä tutkittua että kokemusperäistä tietoa urheiluvalmennuksesta. Kirjassa tarkastellaan naisten ja tyttöjen urheilua fyysisistä, psyykkisistä, sosiaalisista ja yhteiskunnallisista näkökulmista käsin.

Teoksessa käsitellään mm. naisten ja miesten suoristuskykyeroja, tyttölahjakkuuksien tunnistamista urheilussa sekä tytön ja naisen fyysisen kapasiteetin harjoittamista (taito ja tekniikka, voima ja lihasmassa, nopeus, nopeuskestävyys, liikkuvuus). Keskeisiä asioita ovat myös palautuminen ja ylikuormitus sekä ravitsemus harjoittelun osana, misnkä osion kirjoittajina ovat myös Anna Ojala ja Hannele Hiilloskorpi Terve Urheilija -ohjelmasta. Lisäksi naisurheilijan terveydenhuoltoa käsitellään laajasti, mm. Pekka Kannus kirjoittaa urheiluvammoista ja Kati Pasanen niiden ehkäisystä.

Kirja on tarkoitettu urheilun parissa toimiville valmentajille, liikunnanopettajille, liikunnanopiskelijoille, liikunnanohjaajille, liikunta- ja urheilulääkäreille, fysioterapeuteille, testaajille, ravintovalmentajille, urheiluhierojille, päiväkotien opettajille ja liikunnallisten lasten vanhemmille.

Tutustu kirjaan

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018