ARKISTOON

Motivaatiotesti – Kasva urheilijaksi -palvelun uusin pala

Kasva urheilijaksi -palvelu on Nuoren Suomen kehittämä kokonaisuus nuorten tavoitteellisten urheilijoiden kehityksen tueksi.

Yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa on kehitetty 11–15-vuotiaiden urheilijoiden vahvuuksia ja kehityshaasteita mittaavat ominaisuus- ja elämänrytmitestit sekä uusi urheilijoiden psykofyysisiä ominaisuuksia kartoittava motivaatiotesti. Yksilölliset, kannustavat ja harjoittelua ohjaavat testipalautteet sekä oman kehityksen seurantamahdollisuus tukevat kilpaurheilusta innostuneen nuoren fyysistä ja henkistä kasvua urheilijaksi. Ilmaiseen Kasvaurheilijaksi.fi-nettipalveluun on rekisteröitynyt runsas 3 400 käyttäjää yli 50 eri lajista.

Testi antaa tietoa motivaatiosta, itseluottamuksesta, sisusta ja tavoitteellisuudesta

Uusi motivaatiotesti arvioi kokeeko urheilija harjoittelussa iloa, innostusta ja intohimoa. Testi kannustaa ja innostaa urheilijoita panostamaan omaan, yksilölliseen kehittymiseensä tukemalla urheilijan yleistä hyvinvointia, harjoittelumotivaatiota ja urheilussa pärjäämisen kannalta tärkeitä psyykkisiä taitoja kuten itseluottamusta ja sisua. 

Testin avulla urheilija saa yksilöllistä urheilijaksi kasvamista tukevaa palautetta neljästä osa-alueesta: motivaatio, itseluottamus, sisu ja tavoitteellisuus. Helmikuun lopulla julkaistu testi antaa myös valmentajalle eväitä oppia tuntemaan urheilija entistä paremmin ja tämän avulla rakentaa valmennusta yksilöllisemmäksi.

Testi on kohdennettu erityisesti 13–15-vuotiaille kilpaurheilijoiksi tähtääville, mutta sitä voi hyödyntää kuka tahansa. Motivaatiotestin antama palaute on hyödyllinen urheilun lisäksi myös opiskelussa, ihmissuhteissa ja myöhemmin työelämässä.

Tutustu palveluun:
www.kasvaurheilijaksi.fi

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018