ARKISTOON

Tarjolla koulutusta urheiluteippauksesta

Terve Urheilija -koulutuksia Hämeessä

Hämeen Liikunta ja Urheilu järjestää säännöllisesti koulutuksia Terve Urheilija -ohjelman eri teemoista. Yksi koulutusaiheista on urheiluvammojen ensiapu ja urheiluteippaus. Suositusta koulutuksesta on Tampereella tarjolla syksyn toinen peruskurssi sekä jatkokurssi.

Urheiluvammojen ensiapu ja urheiluteippaus

ke 31.10. klo 18-21, Varala, Tampere
Hinta: 57 €
ilmoittautudu pikaisesti www.hlu.fi/ilmoittaudu

Koulutuksessa käydään läpi liikuntavammojen välittömän ensiavun ja ensihoidon periaatteet. Teippausosuudessa käsitellään lyhyesti teoriaa ja enemmän käytäntöä.

Teoriassa käsitellään teippauksen aiheet ja vasta-aiheet. Käytännön osuus sisältää yleisimpien teippausmateriaalien (urheiluteippi ja elastinen teippi) käytön opetuksen. Lisäksi kurssilaiset harjoittelevat parityöskentelynä nilkan teippauksen.

Kouluttajana on fysioterapeutti Juha Koskela Tampereen Urheilulääkäriasemalta.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta aiheesta. Koulutus soveltuu mm. liikunnanopettajille ja –ohjaajille, valmentajille, huoltajille ja urheilijoille.


Urheiluteippauksen jatkokoulutus

ke 21.11. klo 18-21, Varala, Tampere
hinta 57 €
viimeinen ilmoittautumispäivä 7.11. www.hlu.fi/ilmoittaudu

Urheiluteippauksen jatkokoulutuksessa opetellaan teippaamaan urheilijoilla usein esiintyviä alaraajojen ongelmakohtia. Jalkaterän alueelta teipataan mm. kantakalvo (plantaarinen fascia) ja rajoitetaan ylipronaatiota. Polven alueelta tuetaan nivelsiteitä ja ohjataan polvilumpion liikkeitä.

Koulutus on jatkoa Urheiluvammojen ensiapu ja teippaus -koulutukselle. Osallistuminen jatkokoulutukseen edellyttää em. koulutuksen suorittamista. Myös muulla tavoin hankittu perustieto teippauksesta käy.

Kouluttajana on fysioterapeutti Juha Koskela Tampereen Urheilulääkäriasemalta.


Terve Urheilija -koulutuksia on tarjolla myös muiden SLU-alueiden kautta. Kysy lisää omasta SLU:n aluejärjestöstä.

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018