ARKISTOON

Paikoillanne, valmiina, keittiöön!

Marttajärjestöllä on meneillään valtakunnallinen Paikoillanne, valmiina, keittiöön! -hanke. Hankkeen myötä marttapiirit tarjoavat tietoa ja taitoja urheileville lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen ja valmentajilleen.

Hankkeessa on tavoitteena innostaa nuoria ruoanvalmistamiseen, terveellisten välipalojen tekemiseen ja nauttimiseen. Hanke myös lisää urheilevien nuorten, vanhempien ja valmentajien ymmärrystä hyvästä ravitsemuksesta. Kohderyhmänä ovat noin 12−18-vuotiaat urheilevat nuoret. Toiminta on osallistujille maksutonta.

Marttapiirit järjestävät hankkeen osana

  • Tietoiskuja terveellisestä ravitsemuksesta. Kotitalousneuvojat pitävät urheilua harrastaville nuorille, heidän vanhemmilleen ja valmentajilleen noin 45 minuutin pituisia tietoiskuja ravitsemuksen merkityksestä urheilijan hyvinvoinnille.

  • Välipalakursseja urheileville lapsille ja nuorille. Kurssilla opetellaan valmistamaan useita erilaisia ravitsevia ja monipuolisia välipaloja.

  • Keittiö K18 -kursseja itsenäistä elämää aloittaville nuorille. 1−2 kerran kokkauskurssien pääpaino on terveellisessä ja taloudellisessa ruoanvalmistuksessa. Käytännön tekemisen lisäksi nuorille annetaan tietoa ravitsemuksesta sekä raha-asioista ja kodin hankinnoista. 

Terve Urheilija -ohjelma tekee yhteistyötä Paikoillanne, valmiina, keittiöön -hankkeen kanssa ja kannustaa seuroja ja joukkueita tarttumaan marttojen tarjontaan.


Lue lisää
- Martat
- Tampereen Urheiluakatemian uutinen hankkeesta

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018