ARKISTOON

Valio Plus Akatemian stipendit haussa elokuun loppuun asti

Valio Plus Akatemia® stipendihaku lapsille ja nuorille on jälleen käynnissä. Valio haluaa stipendien avulla tukea alle 18-vuotiaiden liikuntaa ja hyvinvointia. Haettavana on viimevuotiseen tapaan raha- ja tuotestipendejä sekä tapahtumayhteistyötä.

Tänä vuonna uutta ovat ravitsemusstipendit. Terve Urheilija -ohjelma on mukana toteuttamassa Valio Plus Akatemian® stipendiaattien ravitsemusvalmennusta kaudella 2014–2015.

Hae stipediä elokuun loppuun mennessä

Stipendiä voivat hakea kaikki vuonna 1996 ja sen jälkeen syntyneet liikuntaa harrastavat tai siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue, koululainen tai koululuokka. Stipendiaatteja valitessa arvioidaan tarkasti perustelut ja se, viekö stipendi saajaansa harrastuksessa eteenpäin.

Vuoden 2014 haku päättyy 31.8.

Jaettavien stipendien kokonaisarvo riippuu hakemusten määrästä ja sisällöstä. Vuonna 2013 Valio Plus Akatemia® jakoi stipendejä 200 000 euron arvosta noin 250 lapselle ja nuorelle.

- Arvostamme tekemisen meininkiä, yhteisöllisyyttä ja ravitsemuksellista näkökulmaa. Viime vuonna valitut stipendiaatit ovat selkeästi kaivanneet tukea ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Siitä syystä olemme aloittaneet yhteistyön Marttaliiton ja Urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston kanssa kokkaus- ja ravitsemusvalmennusten järjestämiseksi uutena stipendimuotona, Valion markkinointipäällikkö Mira Kuhanen perustelee.

Ravitsemusstipendien hakuvaihtoehdot

  • välipalakurssi tai kokkauskurssi
  • ravitsemusluento tapahtumassa, koulussa tai urheiluseurassa
  • pienryhmäohjaus urheilijaryhmälle tai joukkueelle
  • urheilijan henkilökohtainen ravitsemusohjaus.
Terve Urheilija -ohjelman koordinoiman urheiluravitsemuksen valtakunnallisen asiantuntijaverkoston asiantuntijat vastaavat ravitsemusohjauksen toteuttamisesta ja välipala- ja kokkauskurssit toteutetaan yhteistyössä Marttapiirien kanssa.

Kummeina huippu-urheilijat

Valio Plus Akatemia® ohjelman valtakunnallisina kummeina vuonna 2014 jatkavat Sami Hyypiä, Kiira Korpi, Joel Pohjanpalo ja Teemu Selänne. Lisäksi ohjelmalla on neljä aluekummia: kumparelaskija Anniina Lahti, hiihtäjä Kerttu Niskanen, ampumahiihtäjä Jessika Rolig ja golfaaja Noora Tamminen. Kummit kannustavat lapsia ja nuoria liikunnan ja terveellisten elämäntapojen pariin verkossa ja mahdollisuuksien mukaan myös tapaamalla heitä eri tilaisuuksissa.

Valio perusti Valio Plus Akatemia® ohjelman keväällä 2013. Se on uudenlainen ja entistä konkreettisempi tapa tukea lasten ja nuorten liikuntaa ja hyvinvointia.


Lue lisää


Raija Oksanen

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018