ARKISTOON

Tavoitteena nuoren urheilijan hyvä päivä – uusi julkaisu valmentajien apuna

KIHUn uudessa julkaisussa on lähestytty nuorten urheilua monesta eri näkökulmasta urheilijan polun laatu- ja menestystekijöiden sekä tutkitun tiedon kautta.

Usean tahon yhteistyönä toimitettua julkaisua on kirjoittanut nelisenkymmentä tutkijaa, asiantuntijaa tai käytännön toimijaa hyvin monelta eri alalta. Nuoren urheilijan ravitsemuksen kirjoittajina ovat valmennuspäällikkö, koordinaattori Hannele Hiilloskorpi Tampereen urheiluakatemiasta ja Terve Urheilija -ohjelman ravitsemusasiantuntija Anna Ojala Tampereen Urheilulääkäriasemalta.

Julkaisun alkuosassa keskitytään tarkastelemaan lapsuusvaiheen laatutekijöiden jalostumista nuoruusvaiheen urheilijaksi kasvamisessa huippuvaiheen menestystekijöiksi, sekä tätä kehitystyötä tukevaa nuoruusvaiheen toimintaympäristöä. Nämä laatutekijät ovat tärkeitä lajista riippumatta. Toisessa osassa puolestaan esitellään eri tutkimuksista ja selvityksistä saatuja tuloksia suomalaisten nuorten urheiluun liittyen.

Julkaisun innoittamana jokainen lukija voi haastaa itsensä ajattelemaan ja toimimaan uudella tavalla nuorten urheiluun liittyvässä roolissaan. Tavoitteena on kehittää entistä kannustavampaa ja toimivampaa polkua urheilevalle nuorelle.


Tavoitteena nuoren urheilijan hyvä päivä

Toimittajat: Mononen, Kaisu; Aarresola, Outi; Sarkkinen, Pasi; Finni, Jarkko; Kalaja, Sami; Härkönen, Asko; Pirttimäki, Mikko

Kihun julkaisusarja nro 46, 2014
Toteutettu yhteistyössä: Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus, Jyväskylä yliopisto, Suomen Olympiakomitea, VALO ry

sähköinen julkaisu: urheilututkimukset.fi


Raija Oksanen

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018