ARKISTOON

Terve Urheilija tutuksi liikunnan ja terveystiedon opettajille

Terve Urheilija -ohjelma oli mukana Liito ry:n Liikunnan ja terveystiedon opettajien vuosittaisilla opintopäivillä. Tilaisuus pidettiin 29.−30.1.2010 Varalan urheiluopistossa. Päivien teema oli Virtaa ja virikkeitä Varalasta.

Terve Urheilija -ohjelma osallistui opintopäiviin järjestämällä kolme demoa ja esittelemällä ohjelmaa näyttelypisteellä. Tampereen Urheiluakatemian koordinaattori Hannele Hiilloskorpi ja Varalan liikunnanopettaja Pekka Rindell saivat kovasti kiitosta pitämistään monipuolisista ja oivallisesti toteutetuista kehittävän alkuverryttelyn demoista. Tunnin mittaisiin käytännön harjoituksiin osallistui yhteensä reilusti yli 200 opettajaa, mikä oli noin puolet koko opintopäivien osallistujamäärästä.

Näyttelytiloissa opettajat pääsivät tutustumaan Terve Urheilija -ohjelmaan. Pisteellä kerrottiin ohjelman tarkoituksesta, toimintatavoista ja materiaaleista. Opettajille esiteltiin ohjelman nettisivuja, harjoitusvideoita, ohjeita ja lajiliittojen kanssa yhteistyönä tuotettuja kampanjamateriaaleja.

Opintopäivillä esiteltiin myös vuoden alussa käynnistynyt Terve koululainen -hanke. Hanke vie seuraavien kolmen vuoden aikana terveellisen ja turvallisen liikunnan viestiä koulumaailmaan. UKK-instituutissa liikkeelle lähtevän projektin väki keräsi opintopäivien osallistujilta tietoa hankkeen suuntaamiseksi liikunnan ja terveystiedon opettajien tarpeiden mukaisiin sisältöihin ja materiaaleihin.

Kyselyyn vastasi 103 opettajaa. Vastanneiden kesken arvottu palkinto lähti Joensuun lähelle. Sportia-Pekan lahjoittaman Polar-sykemittarin voitti opintopäivien lopulla suoritetussa arvonnassa Sari Sjöblom. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille vastaajille, joilta saimme arvokasta tietoa.

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018