ARKISTOON

Tapaturmapäivä liikunnan ilon kannalla

Perjantaina 13. toukokuuta 2011 vietetään jälleen valtakunnallista Tapaturmapäivää. Tällä kertaa huomio on liikuntatapaturmissa teemalla Liikunnan iloa vai päätöntä menoa?.

Liikunnan iloa Tampereella

UKK-instituutti järjestää teemasta ilmaisen asiantuntijaseminaarin 13.5. klo 10−13. Tampereen ala- ja yhtenäiskouluissa tapahtuu aamupäivällä klo 9−12, kun Varalan Urheiluopiston opiskelijat järjestävät välitunti- ja liikuntatuntiohjelmaa kymmenessä koulussa. Iltapäivällä klo 14−17 opiskelijat jalkautuvat kaupungille, jossa he esittelevät ensiapua ja liikuntavammojen ehkäisyä eri toimintapisteissä. KKK-ohje tulee tutuksi mm. Tampereen Keskustorilla, Stockmannin nurkalla ja Lempäälän puolella Ideaparkissa.

Tapaturmapäivän tunnus 2011Tampereen päätapahtuman yhteistyökumppaneina ovat UKK-instituutti, Tampereen Urheilulääkäriasema, Liikuntavammojen Valtakunnallinen Ehkäisyohjelma LiVE (Terve urheilija ja Terve koululainen -hankkeet), Tampereen kaupungin liikunta- ja opetuspalvelut, Varalan Urheiluopisto, Tampereen Urheiluakatemia sekä Hämeen Liikunta ja Urheilu ry.

Tommin ja Sannin fiksut vinkit

Yleisurheilija Tommi Evilä ja alppihiihtäjä Sanni Leinonen ovat mukana Tapaturmapäivässä kampanjoimassa liikuntatapaturmien vähentämiseksi. Urheilijat muistuttavat muun muassa verryttelyjen tärkeydestä, varusteiden asianmukaisuudesta ja omien rajojen tiedostamisesta. Heidän vinkkejään voit kuulla radiokanavilla ja lukea Tapaturmapäivän verkkosivustolta.

Tee oma liikuntaturvallisuutta lisäävä tekosi

Vie turvallisen liikunnan viestiä eteenpäin omassa yhteisössäsi. Tapoja on monia. Muistuta valmennettaviasi liikuntavammojen ehkäisykonsteista. Ota erityisen huomion kohteeksi oman ryhmäsi alkulämmittelyt: ovatko ne ohjattuja, monipuolisia ja tulevaa harjoitusta pelvelevia? Voit myös liittää tapaturmapäivän bannerin nettisivuillenne tai käsitellä teemaa seuraavassa uutiskirjeessänne tai jäsenlehdessänne. Tai keksi oma tapasi edistää liikuntaturvallisuutta.


Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää.

Tapaturmapäivää ovat järjestämässä sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto, Finanssialan Keskusliitto, Työturvallisuuskeskus, Liikenneturva, Terveyden edistämisen keskus, Tukes, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Puolustusvoimat, Poliisihallitus, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, Onnettomuustutkintakeskus ja Suomen Kuntaliitto.

www.tapaturmapaiva.fi

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018