ARKISTOON

Urheiluravitsemuksen valtakunnallinen asiantuntijaverkosto käynnistyy

Varalan Urheiluopistolle myönnettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoimaa vapaan sivistystyön laatu- ja kehittämisrahoitusta urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkoston käynnistämiseen. Verkoston koordinointi keskittyy Tampereelle, Varalan Urheiluopiston ja UKK-instituutin yhteistyöhankkeena. Tampereen Urheilulääkäriaseman ravitsemusasiantuntija Anna Ojala toimii verkoston koordinaattorina.

Hankkeen suunnittelutyössä ovat mukana Marika Laaksonen Valiolta, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, liikunnanopettaja Pekka Rindell Varalan Urheiluopistosta, koordinaattori Hannele Hiilloskorpi Tampereen Urheiluakatemiasta sekä Ritva Metsäranta Varalan Urheiluopiston keittiöstä ja ravitsemusasiantuntija Olli Ilander. Syksyllä 2011 verkoston valtakunnallisesta ohjauksesta tulee vastaamaan ohjausryhmä, jossa on edustus mm. Suomen Olympiakomiteasta, lajiliitoista, seuroista, urheiluopistoilta, urheiluakatemioista, Suomen Antidopingtoimikunnasta ja Suomen Valmentajista sekä hanketta koordinoivista tahoista.

Tavoitteena on luoda vuosien 2011–13 aikana urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkosto, jossa toimijoina on ravitsemusalojen asiantuntijoita, valmentajia, opettajia ja myös urheilijoita ympäri Suomea. Hyvää terveyttä tukevia urheiluravitsemuksen käytäntöjä voidaan verkoston toimijoiden kautta viedä kentälle eri toimintaympäristöissä. Kehittämistyötä tullaan tekemään yhteistyössä monien urheilutoimijoiden kanssa.

Lisätietoja
ETM Anna Ojala
Valtakunnallisen urheiluravitsemusverkoston koordinaattori
anna.k.ojala@uta.fi


AamiainenValtakunnallinen urheiluravitsemuksen asiantuntijaverkosto

  • Rahoitusta saadaan Opetus- ja kulttuuriministeriöstä
  • Koordinointivastuu Varalan Urheiluopistolla, yhteistyössä UKK-instituutin kanssa
  • Koordinaattorina toimii ETM Anna Ojala

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018