Vammat Veks! -koulutus

Vammat-veks-logoSystemaattinen liikuntavammojen ehkäisy lisää terveitä harjoittelu- ja kilpailupäiviä urheilu-uralle. Urheiluvammatutkimukset ovat tuoneet viime vuosina uutta tietoa vammojen ehkäisymahdollisuuksista. Valmentajan vastuulla on tunnistaa ja ennakoida urheilusta, ympäristöstä ja urheilijan yksilöllisistä ominaisuuksista esille nousevia riskejä ja puuttua niihin ajoissa.

Koulutus tilattavissa omaan toimintaympäristöösi

Suuren suosion maanlaajuisesti saavuttanut VammatVeks-koulutus on nyt tilattavissa seuralle, lajiliitolle tai muulle taholle.

Vammat Veks! -koulutuksen keskeiset tavoitteet

  • viestittää valmentajille urheilijan jokapäiväiseen elämään liittyvistä tekijöistä, mitkä lisäävät riskiä loukkaantua
  • korostaa vammoja ennaltaehkäisevän harjoittelun merkitystä osana urheilijan kokonaisharjoittelua
  • esittää viimeisintä tutkimustietoa ja antaa konkreettisia työkaluja mm. testiliikkeitä, joilla voidaan arvioida urheilijan mahdollista loukkaantumisriskiä
  • antaa valmentajille konkreettisia työkaluja harjoitteista, joilla on vammoja ennalta ehkäisevää vaikutusta.

Vammat Veks! -koulutus on kestoltaan kolmen tuntia, sisältäen luennon ja runsaasti käytännön harjoittelua. Koulutuksessa keskitytään tilaajan toiveiden mukaisesti joko nuorten urheilijoiden alaraajavammojen tai selkävaivojen- ja vammojen ennaltaehkäisyyn. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Suomen Valmentajien kanssa. Katso lisätietoa ja tilaa koulutus Suomen Valmentajien nettisivuilta.

Terve-urheilija-rek-100px    Coach-logo41

Koulutuskiertue keväällä 2014

Vammat Veks! -koulutuskiertue järjestettiin yhteistyössä UKK-instituutissa toimivan Tampereen Urheilulääkäriaseman, Suomen Valmentajien, Olympiakomitean ja Valon kanssa. Paikallisesti järjestelyissä oli mukana myös urheiluakatemiat ja liikunnan aluejärjestöt. Kaikkiaan 11 koulutusta sisältänyt kiertue oli tarkoitettu ensisijaisesti nuorten valmentajille ja se keräsi yhteensä yli 500 vammojen ehkäisystä kiinnostunutta osallistujaa eri paikkakunnilla.

Kati mari RESIZETampereen Urheilulääkäriaseman Kati Pasanen ohjaa Mari Leppästä oikeassa suoritustekniikassa Tampereen Vammat Veks! -koulutuksessa 7.5.2014.


Bookmark and Share