Antidopingtyö

Dopingvalvonta

Dopingilla tarkoitetaan urheilijan suorituskyvyn parantamista WADA:n listaamien kiellettyjen menetelmien keinion, kuten kiellettyjä lääkkaineita käyttämällä.

Dopingvalvonnan tarkoitus on estää terveydelle vaarallisten ja/tai kiellettyjen aineiden ja menetelmien käyttö, turvata urheilijoiden oikeus reiluun ja puhtaaseen kilpailuun, puolustaa urheilun oikeudenmukaisuutta ja tasavertaisuutta sekä kunnioittaa niin urheilun kuin lääketiteenkin etiikkaa.

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry vastaa dopingvalvonnasta Suomessa. ADT:n keskeisiä toiminta-alueita ovat dopingtestaus, koulutustoiminta sekä kansainvälinen toiminta. Toiminnan arvot ovat eettisyys, oikeudenmukaisuus, laatu ja asiantuntijuus.

Puhtaasti paras

Puhtaasti paras -ohjelma edistää puhdasta urheilua. Ohjelma kunnioittaa puhtaita urheilijoita ja reilun pelin arvoja. ADT ja Fazer haluavat nostaa valokeilaan ne urheilijat, jotka urheilevat eettisesti: lajiaan, kilpakumppaneitaan ja itseään kunnioittaen. Ohjelma haastaa urheilua seuraavat suomalaiset, urheilujärjestöt, urheilijan lähipiirin ja urheilijat mukaan reiluun peliin.


Lue lisää
ADT ry
Puhtaasti paras -ohjelma

Bookmark and Share