Riittääkö, että on vahva?
Tampereen urheilulääkäriaseman tutkimuksessa selvitettiin alaraajojen lihasvoiman vaikutusta polven biomekaniikkaan suunnanmuutoksessa nuorilla naispalloilijoilla.
Tampereen urheilulääkäriaseman tutkimuksessa selvitettiin alaraajojen lihasvoiman vaikutusta polven biomekaniikkaan suunnanmuutoksessa nuorilla naispalloilijoilla.
Kansalliset ravitsemussuositukset on päivitetty. Kansalliset ravitsemussuositukset toimivat myös urheilijan ruokavalion pohjana.
Metropolia Ammattikorkeakoulu selvittää kyselytutkimuksessaan suun terveyttä kestävyysurheilijoilla. Tutkimuksen tavoitteena on saada tietoa siitä, miten urheilijat kokevat oman suun terveytensä ja miten suun terveys vaikuttaa heidän arkeensa urheilijana.
Suhteellista energiavajetta on tutkittu pääosin naisurheilijoilla. Tuore tutkimus osoittaa, että alhainen energiansaanti on yhteydessä eri terveysongelmiin sekä alentuneeseen suorituskykyyn myös miehillä.
Jalkapalloilijoiden loukkaantumisriskiä teko- ja luonnonnurmen välillä verrattiin Suomen miesten pääsarjassa Veikkausliigassa kaudella 2019. Loukkaantumisriskissä ei havaittu merkittävää alustakohtaista eroa Tampereen urheilulääkäriaseman ja UKK-instituutin tutkimuksessa.
Vaikuttaako kuukautiskierron vaihe loukkaantumisriskiin? Voidaanko yhdistelmäehkäisypillereiden käytöllä alentaa vammariskiä? Miten kuukautiskierto vaikuttaa suorituskykyyn? Ota selvää, mitä aiheesta tiedetään tällä hetkellä.
Kylmävesiupotus voi tehostaa kestävyyssuorituskyvyn palautumista, jos palautumisaika suoritusten välillä on lyhyt. On kuitenkin tärkeää huomioida kokonaisuus, kun arvioidaan kylmäpalautumismenetelmien hyötyjä.
Suuri osa mielenterveyden ongelmista alkaa jo nuoruusiässä. Nuorilla huippu-urheilijoilla esiintyy yhtäläisesti mielenterveyden ongelmia kuin aikuisurheilijoilla, selviää tuoreesta katsausartikkelista.
Ruotsalaistutkimus avaa nuorten salibandyn pelaajien ja heidän valmentajiensa näkemyksiä vammoja ehkäisevien harjoitusohjelmien käytön haasteista ja tarjoaa ratkaisuja ohjelmien käytön helpottamiseksi.
Uusi tutkimus kartoitti matalan energiansaatavuuden ja syömishäiriökäytöksen yhteyttä kolesterolitasoihin suomalaisilla naisurheilijoilla. Tulokset osoittivat, että naisurheilijoilla, joilla oli enemmän matalan energiansaatavuuden oireita tai häiriintynyttä syömiskäyttäytymistä, oli keskimäärin korkeampi LDL-kolesterolitaso.