Hyppää sisältöön

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.terveurheilija.fi ja on laadittu 21.09.2020.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset. UKK-instituutin arvioinnin mukaan www.terveurheilija.fi täyttää digipalvelulain asettamat kriittiset saavutettavuusvaatimukset, eli WCAG 2.1 A ja AA -tasojen kriteerit.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020.

Terve urheilija -ohjelman verkkosivut eivät täytä WCAG 2.1:n AAA-tason kriteereitä. Näitä ovat esimerkiksi viittomakielinen tulkkaus ja pidennetty kuvailutulkkaus. Lisäksi Terve urheilija -ohjelman tallenteet ja Youtube-videot, jotka ovat julkaistu ennen digipalvelulain voimaantuloa, eivät ole tekstitettyjä. Laki ei vaadi videoiden tekstittämistä takautuvasti. Terve urheilija -ohjelma tekstittää kaikki digipalvelulain voimaantulon jälkeen ilmestyvät video- ja äänitallenteet.

Tavoitteenamme on mahdollisimman korkea saavutettavuuden taso. Terve urheilija -ohjelma edellyttää työntekijöiltään saavutettavuuden huomioimista kaikessa sisällöntuotannossa.

Ei-saavutettava sisältö

23.9.2018 jälkeen julkaistuja liitteitä ja tiedostoja korjataan jatkuvasti saavutettavuusvaatimusten mukaisiksi. Ei-saavutettavia tiedostoja saattaa vielä löytyä. Korjaamme näitä parhaamme mukaan. Näissä tapauksissa liitteet on mahdollista pyytää saavutettavana versiona. Tiedustelut saavutettavista tiedostoista voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen taula(a)ukkinstituutti.fi.

Digipalvelussamme on yhteistyökumppaniemme 23.9.2018 jälkeen tuottamia materiaaleja, joiden saavutettavuutta emme voi taata. Myös näissä tapauksissa liitteet on mahdollista pyytää saavutettavana versiona. Edellytämme kaikilta materiaalin tuottajilta saavutettavuutta 23.9.2020 alkaen.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Lähetä meille sähköpostia taula(a)ukkinstituutti.fi ja kerro, mitä puutteita huomasit.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

22.9.2020

Jaa: