Hyppää sisältöön

Harjoitteita urheiluvammojen ehkäisyyn

Yli 50 % urheilussa sattuvista vammoista voidaan ehkäistä oikeanlaisella harjoittelulla.

Get Set -mobiilisovellus | Terve urheilija -YouTube

Tälle sivulle on koottu lähteitä, joista löydät tehokkaita harjoitteita urheiluvammojen ehkäisyyn. Harjoitteet pohjautuvat tutkittuun tietoon ja sopivat moneen eri lajiin.

Get Set -mobiilisovellus

Get Set (– Train Smarter) mobiilisovellus tarjoaa runsaasti tutkimustietoon pohjautuvia harjoitteita urheiluvammojen ehkäisyyn.

Kansainvälisen Olympiakomitean, Oslo Sports Trauma Research Centerin, useiden norjalaisten ja kansainvälisten lajiliittojen sekä Making Waves AS:n yhteistyössä kehittämän sovelluksen suomennoksesta vastaa Terve urheilija -ohjelma.

Ilmainen sovellus sopii nuorten urheilijoiden ja heidän valmentajien lisäksi kaikille liikunnan harrastajille.

Kaikki sovelluksen harjoitteet on videoitu ja sisältävät lyhyen ohjeistuksen liikkeiden oikeaan suoritustekniikkaan (Kuva 1). Harjoitteissa on mukana useita eri variaatioita ja kolme eri vaikeustasoa. Get Set -harjoitteet on suunniteltu niin, että ne voi tehdä ilman kalliita välineitä, helposti ja turvallisesti paikasta riippumatta.

Valmiit harjoitusohjelmat 40 kesä- ja 15 talvilajiin

Sovellus sisältää valmiit harjoitusohjelmat 40 kesä- ja 15 talvilajiin (Kuva 2). Vaihtoehtoisesti vammoja ehkäisevät harjoitteet voi valita tietylle kehonosalle (Kuva 3). Jos halutaan katsoa tiettyyn lajiin suunniteltuja vammojen ehkäisyharjoitteita, valitaan ne välilehdeltä ”Laji”. Valitsemalla välilehden ”Kehonosa”, löytää harjoitteet erikseen olkapään, selän, nivusen, takareiden, polven ja nilkan vammojen ehkäisyyn.  

Kaikki harjoitusohjelmat voi ladata PDF-tiedostoina ohjeiden ja kuvien kanssa. Tiedostot voi tulostaa tai jakaa ne sähköisesti esimerkiksi joukkuekavereille, valmentajille, ystäville ja perheelle.  

Lataa sovellus

Get Set on saatavilla ilmaiseksi iOS:lle ja Androidille yhdeksällä eri kielellä. Kun harjoitusvideon katsoo ensimmäistä kertaa, sovellus lataa videon laitteelle. Lataamista varten kannattaa käyttää sovellusta WiFi-yhteydellä, jotta välttyy lataamisesta mahdollisesti aiheutuvilta lisämaksuilta. Kun harjoitteet on ladannut kertaalleen, ne säilyvät laitteen muistissa ja niitä voi hyödyntää missä tahansa. 

Get Set -mobiilisovelluksen oranssi-valkoinen logo, sisältää g-kirjaimen, logoikoni.

Lataa Get Set
Androidille Play Kaupasta
iPhonelle App Storesta

Terve urheilija -YouTube

Terve urheilija-logo

Lisää tehokkaita harjoitteita urheiluvammojen ehkäisyyn löydät Terve urheilijan YouTube-kanavalta.

Harjoitusvideoista koostettuja soittolistoja voit selata myös Materiaalit -sivulla.

Päivitetty: 13.9.2023

Jaa: