Hyppää sisältöön

Uutta! Get Set -sovellus tarjoaa harjoitteita urheiluvammojen ehkäisyyn

Terve urheilija -ohjelma on suomentanut urheiluvammojen ehkäisyyn suunnitellun Get Set -mobiilisovelluksen. Sovellus auttaa ehkäisemään urheilussa ja liikunnassa sattuvia vammoja tarjoamalla tutkimustietoon pohjautuvia, tehokkaita harjoitteita. Ilmainen sovellus sopii kaikille urheilijoille ja liikunnan harrastajille.

Get Set (– Train Smarter) on Kansainvälisen Olympiakomitean, Oslo Sports Trauma Research Centerin, useiden norjalaisten ja kansainvälisten lajiliittojen sekä Making Waves AS:n yhteistyössä kehittämä ilmainen mobiilisovellus. Nyt sovellus on saatavilla myös suomeksi!

Harjoitteita vammojen ehkäisyyn

Sovellus tarjoaa runsaasti tutkimustietoon pohjautuvia harjoitteita urheiluvammojen ehkäisyyn. Sovellus sopii nuorten urheilijoiden ja heidän valmentajien lisäksi kaikille liikunnan harrastajille.

Kaikki harjoitteet on videoitu ja sisältävät lyhyen ohjeistuksen liikkeiden oikeaan suoritustekniikkaan (Kuva 1). Harjoitteissa on mukana useita eri variaatioita ja kolme eri vaikeustasoa. Get Set -harjoitteet on suunniteltu niin, että ne voi tehdä ilman kalliita välineitä, helposti ja turvallisesti paikasta riippumatta. 

Valmiit harjoitusohjelmat 40 kesä- ja 15 talvilajiin

Sovellus sisältää valmiit harjoitusohjelmat 40 kesä- ja 15 talvilajiin (Kuva 2). Vaihtoehtoisesti vammoja ehkäisevät harjoitteet voi valita tietylle kehonosalle (Kuva 3). Jos halutaan katsoa tiettyyn lajiin suunniteltuja vammojen ehkäisyharjoitteita, valitaan ne välilehdeltä ”Laji”. Valitsemalla välilehden ”Kehonosa”, löytää harjoitteet erikseen olkapään, selän, nivusen, takareiden, polven ja nilkan vammojen ehkäisyyn.  

Kaikki harjoitusohjelmat voi ladata PDF-tiedostoina ohjeiden ja kuvien kanssa. Tiedostot voi tulostaa tai jakaa ne sähköisesti esimerkiksi joukkuekavereille, valmentajille, ystäville ja perheelle.  

Lataa sovellus

Get Set on saatavilla ilmaiseksi iOS:lle ja Androidille yhdeksällä eri kielellä. Kun harjoitusvideon katsoo ensimmäistä kertaa, sovellus lataa videon laitteelle. Lataamista varten kannattaa käyttää sovellusta WiFi-yhteydellä, jotta välttyy lataamisesta mahdollisesti aiheutuvilta lisämaksuilta. Kun harjoitteet on ladannut kertaalleen, ne säilyvät laitteen muistissa ja niitä voi hyödyntää missä tahansa. 

”Get Set -sovellus on loistava työkalu urheiluvammojen ehkäisyyn. Vastaavaa tutkittuun tietoon perustuvaa ilmaista sovellusta ei ole Suomessa tarjolla, joten päätimme suomentaa norjalaisten yhteistyökumppaniemme tuottaman sovelluksen. Nyt entistä useammat löytävät vammoja ehkäiseviä harjoitteita selkeillä suomenkielisillä ohjeilla.” — Terve urheilija -ohjelman tutkimus- ja kehittämispäällikkö Mari Leppänen

Lataa Get Set
Androidille Play Kaupasta
iPhonelle App Storesta

Get Set -mobiilisovelluksen oranssi-valkoinen logo, sisältää g-kirjaimen, logoikoni.

Jaa: