ARKISTOON

Kymppiympyrä uudistuu

Terve Urheilija -ohjelman ytimen sisältö on päivitetty

Terve Urheilija -ohjelman ydinsisältö on koottu Kymppiympyrään. Kymppiympyrässä tiivistyy kehittävän, terveellisen ja turvallisen harjoittelun kokonaisvaltainen näkemys. Se pitää sisällään valmentautumisen fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset ulottuvuudet tärkeinä askelmina urheilijan polulla.

- Kymppiympyrä on koko Terve Urheilija -ohjelman laajat sisältöalueet kokoava visuaalinen esitystapa. Sen lisäksi Kymppiympyrä muodostaa tutkimuksellisen viitekehyksen, jonka avulla on mahdollista selvittää ja tutkia urheilijan terveyttä tukevia ja urheiluvammoja ennaltaehkäiseviä menetelmiä, luettelee kehittämispäällikkö ja tutkija Kati Pasanen Tampereen Urheilulääkäriasemalta.

- Kymppiympyrä on pohjana Terve Urheilija -kyselyissä. Kyselyllä voidaan selvittää esim. tietyn urheilulajin, seuran tai joukkueen urheilijoiden terveydentilaan ja valmentautumiseen liittyviä tekijöitä ja kokonaistilannetta, Pasanen kertoo.

Kymppiympyrä-analyysillä on mahdollista selvittää harjoittelun ja valmentautumisen tilannetta erilaisissa toimintaympäristöissä, kuten lajiliitoissa, seuroissa ja muissa urheiluyhteisöissä.

Vanhat tutut sisältöalueet löytyvät uudistetusta Kymppiympyrästä. Päivitetyssä ympyrässä on kuitenkin nostettu entistä selkeämmin esille urheilijan yksilöllisten ominaisuuksien merkitys, monipuolisen ja määrällisesti riittävän liikunnan tärkeys sekä urheilulajien luonteesta ja erilaisuudesta johtuvat vaatimukset turvalliseen harjoitteluun ja kilpailemiseen. Myös urheilijan tukiverkko on uudessa Kymppiympyrässä nostettu yhdeksi kymmenestä ylätason osa-alueesta.

Ympyrän visuaalinen ilme uudistuu tulevien viikkojen aikana. Ympyrän osa-alueiden sisällöt täydentyvät nettiin kesän 2011 aikana.

Tutustu päivitettyyn Kymppiympyrään uusilla Terve Urheilija -nettisivuilla.

Terve Urheilija Kymppiympyrä
Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018