ARKISTOON

Terve Urheilija -iltaseminaari urheilijan sydämen asialla

Seuraava Terve Urheilija -ohjelman ajankohtaisseminaari järjestetään maaliskuun alussa. Varalassa pidettävä iltaseminaari käsittelee urheilijan sydäntä. Illan aikana tutustutaan siihen, millaisia muutoksia erityyppinen harjoittelu saa aikaan sydämessä ja verenkiertoelimistössä. Illan teemaan johdattelee testauspäällikkö Niina Mutanen.

Tiistaina 5.3. pidettävässä seminaarissa pureudutaan myös sykkeenseurannan mahdollisuuksiin ja hyötyihin. Polarin koulutuspäällikkö Ville Uronen valottaa sykemittarin käytön mahdollisuuksia erityyppisissä lajeissa ja erilaisissa harjoituksissa.

Seminaarin asiantuntijat puhuvat sydänoireista ja niihin reagoinnista. Valmentajat ja urheilijat saavat tietoa mm. siitä, mitkä oireet vaativat harjoittelutaukoa tai saattavat viitata sydänlihastulehdukseen ja milloin on syytä hakeutua asiantuntijan hoitoon. Kardiologit Sari Vanninen ja Kjell Nikus TAYS:n Sydänkeskuksesta opastavat valmentajia ja urheilijoita sydänoireiden tunnistamisessa, niiden riskeistä ja niihin reagoinnista.

Urheilulääkäri Katja Mjøsund puhuu sydänlihastulehduksesta, joka on salakavala liikkujien tauti. Mjøsund toimii mm. suunnistus-, jääkiekko- ja yleisurheilumaajoukkueiden ja Olarin Voimistelijoiden lääkärinä. Hänellä on kokemusta siitä, että sydänlihastulehdus voi kehittyä harmittoman flunssan ja kurkkukivun aikana ja pahentua myöhemmin, jos urheilija ei malta pitää riittävää harjoittelutaukoa ja keventää harjoittelua tarpeeksi pitkään flunssaoireiden helpotettua.

Sairaudet ja vammat urheilussa
– Urheilijan sydän

Aika ti 5.3.2013 kello 18–21
Paikka Varalan Urheiluopisto, Varalankatu 36, Tampere
Hinta 45 €, sisältää ohjelman ja pienen välipalan

Lue lisää iltaseminaarista ja ilmoittaudu!


Sydän-TerveUrheilija Sykeseuranta-Polar
Kuva oikealla Polar Electro Oy.

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018