ARKISTOON

Terve Urheilija –ohjelma esillä VOK-messuilla

VOK-messuilla laitettiin hyvät käytännöt ja ideat kiertoon

Noin sata lajiliittojen ja muiden urheilu- ja liikuntajärjestöjen kouluttajaa ja kehittäjää oli koolla SLU-talolla 23.3.2010.

VOK tarkoittaa valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittämistä, jota vievät yhdessä eteenpäin Suomen Liikunta ja Urheilu, Nuori Suomi, Suomen Olympiakomitea, Suomen Kuntoliikuntaliitto ja Suomen Valmentajat.

Tämän kevään messujen posterinäyttelyssä esiteltiin VOK-hankkeen aikana syntyneitä malleja ja käytäntöjä valmentajakoulutuksen kehittämiseen sekä valmentajakouluttajan erikoistumisopintojen opiskelijoiden lajiliitoissa toteuttamia koulutuksen kehittämishankkeita.

Terve Urheilija -ohjelmalla oli oma esittelypisteensä. Pisteellä vieraili usean lajiliiton väkeä tutustumassa ohjelman tuotoksiin. Moni oli kiinnostunut kuulemaan millaista tukea he voisivat saada oman lajinsa kokonaisvaltaisen harjoittelun ja valmennuksen kehittämistyön käynnistämiseen ja toteuttamiseen.

Messujen aamupäivän puheenvuorot käsittelivät terveyden edistämistä käytännön valmennuksessa. Sami Kokko kävi tiiviisti läpi väitöstutkimustaan keskittyen erityisesti ohjeisiin, joiden avulla seura voi kehittää terveyden edistämistä toiminnassaan.

Terve Urheilija -ohjelman kehittämispäällikkönä kolme vuotta toiminut Hannele Hiilloskorpi valotti terveellisen ja turvallisen harjoittelun ja valmentautumisen jalkauttamista. Hän kertoi ohjelman Kymppiympyrästä ja lajiliittojen kanssa VOK-rahoituksilla toteutetuista Terve Urheilija -kouluttajakoulutuksista.

Jari Saastamoinen Jääkiekkoliitosta esitteli kuinka jääkiekossa on konkreettisesti viety menneen puolen vuoden aikana priorisoituja Terve Urheilija -ohjelman sisältöjä niin valmentajakoulutuksiin kuin junioreiden leirityksiin.

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018