ARKISTOON

Lasten liikuttajat koolla Tampereella

Terve urheilija -ohjelma esittäytyi 21.11. lasten liikunnan seminaarissa Tampereella. Nuori Suomi kokosi valtakunnalliseen Lasten Liikuttajat -seminaariin 270 opettajaa ja varhaiskasvattajaa kahdeksi päiväksi lasten arkiliikunnan lisäämishaasteen äärelle.

Seminaarin avauspuheenvuorossa opetusministeri Henna Virkkunen pohti Arto Nybergin haastattelemana tuntijaon uudistusta ja liikunnan lisäämistä koulupäiviin myös muilla keinoin kuin liikuntatuntien määrää kasvattamalla. Seija Sihvola korosti aikuisten merkitystä malleina ja esimerkkeinä. Hän myös muistutti tiedon ja taidon lisäksi tahdon merkityksestä lapsen ja nuoren hyvinvoinnin edesauttamisessa. Marketta Kyttä puolestaan puhui ympäristön vaikutuksesta lasten liikkumiseen.

Seminaarissa oli myös liikuntamaa, jossa erilaiset lasten liikunnan toimijat esittäytyivät. Terve urheilija -ohjelma jakoi tietoa hankkeesta, terveurheilija.fi -sivustosta ja lajiliittojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Esittelypisteellä jaettiin materiaalia nuorten liikkujien ravintoasioista, kehittävän lämmittelyn merkityksestä ja urheiluvammojen ensiavusta. Pisteellä poikenneet saivat heijastimen turvaamaan ulkona liikkumista talvipimeillä.

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018