ARKISTOON

Tavoitteena terve kamppailija

Marraskuussa käynnistyi viiden kamppailulajin yhteishanke, jossa Terve urheilija -mallia koulutetaan judon, karaten, painin, nyrkkeilyn ja taekwondon valmentajille. Lajit kouluttavat yhteisessä kouluttajakoulutuksessa yhteensä 20 kouluttajaa. Yhteistyöllä haetaan tukea, uusia tuulia ja synergiaetuja. Koulutuksen tarkoituksena on saada lajeihin asiantuntijoita, jotka kouluttavat valmentajia, ohjaajia, huoltajia, urheilijoita ja heidän perheitään.

Kouluttajakoulutuksen osallistujat ovat pääsääntöisesti lajiensa II-tason valmentajakoulutuksen käyneitä, kokeneita kamppailijoita tai valmentajia.

Osallistujajoukko kokoontui marraskuun lopussa Varalan urheiluopistolle kymppiympyrän äärelle. Ensimmäisellä lähijaksolla aloitettiin perehtyminen nuoren kasvuun ja kehitykseen, liiketaitojen kehittämiseen ja kehittävään alkulämmittelyyn. Kymmenen opintoviikon laajuisen koulutuksen lähijaksot jatkuvat tammikuussa, maaliskuussa ja toukokuussa 2010.

Koulutus kuuluu UKK-instituutin Liikuntavammojen Valtakunnalliseen Ehkäisyohjelmaan (LiVE) ja se toteutetaan yhdessä lajiliittojen, Varalan urheiluopiston ja VOK-hankkeen kanssa.

Lisätiedot:
Hannele Hiilloskorpi (hannele.hiilloskorpi(a)varala.fi) ja Pekka Rindell (pekka.rindell(a)varala.fi)

Bookmark and Share

 

 

Terve Urheilija -uutiskirjeet

Tilaa uutiskirje
omaan sähköpostiisi. Maksuton, ilmestyy n. kaksi kertaa vuodessa


Lue julkaistut uutiskirjeet

15.5.2018